Fund Raising – Faces to Graves

Rotary Club Bergen op Zoom: fundraising

Rotary Club Bergen op Zoom ondersteunt elk jaar diverse goede doelen in Bergen op Zoom, Nederland en buitenland.
Deze fundraising avond wordt georganiseerd om financiële middelen op te brengen om de aanvragen die onze club krijgt voor ondersteuning, te kunnen honoreren.

 

Het Goede Doel


Faces to Graves

De opbrengst gaat naar het bijzondere project Faces to Graves dat onderdeel is van het programma 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal.

Het project Faces to Graves is ontstaan vanuit de stichting Canadian War Graves Nederland. Bergen op Zoom, Groesbeek en Holten hebben daarvoor de handen ineengeslagen om alle Canadese militairen die begraven zijn op een van de grote begraafplaatsen bij deze plaatsen blijvend in herinnering te houden. In Bergen op Zoom is binnen de stichting Bevrijding Brabantse Wal voor dit doel een team opgericht om bij de 75 jaar Bevrijding herdenking zoveel mogelijk gesneuvelde militairen een gezicht te geven. Het onderzoek wordt gedaan door vrijwilligers en scholieren met ook als achterliggende gedachte de jeugd te betrekken bij de strijd om vrijheid. In het binnenkort te realiseren informatiecentrum bij het Canadese en Britse ereveld in Bergen op Zoom zullen de resultaten van Faces to Graves project prominent deel uit maken van de daar te vinden informatie.

Wij hopen dat u bereid bent met ons dit mooie 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal project te ondersteunen.